Vrizze wichter

 

Vrizze Wichter

Boven: Vrizze Wichter traden o.a. op in het televisieprogramma  “ Groeten uit Appelscha” van TV- Noord.  Verder zijn er opnames te zien op You Tube, zoek onder Alex Vissering.

CD’s bestellen: mail naar  info@mobyphone.nl


hieronder: link You Tube Alex Vissering / Vrizze Wichter.Het ontstaan van de Vrizze Wichter is het gevolg van een toevallige ontmoeting van twee streektaal muzikanten op een mooie dag in mei 1997.

Bernard Meulman (Fiebeldekwinten) zat een broodje te eten bij de Terapeler Sluis toen Alex Vissering (Alex Vissering) in zijn Lada Niva voorbij kwam.  Beide streektaal artiesten maakten voornamelijk mooie rustige luisterliedjes, terwijl hun roots in de wat steviger popmuziek lagen. Het idee voor een virtuele band ontstond. Ieder zou 7 liedjes schrijven rond het thema “mid-life crisis”.  Ouderwetse apparatuur en instrumenten werden onder het stof vandaan gehaald, computers en synthesizers  verbannen.

Met bevriende muzikanten werd twee jaar met enorm veel lol  aan de CD “gewerkt”.

VW 1 is nog steeds leverbaar.

Vrizze Wichter 1 was een groot succes. Het nummer “Ainzoam” werd een behoorlijke regionale hit. De kern van de VW vond dat reden genoeg om een opvolger te maken. Alex, Bernard, John en René (v.l.n.r.) namen 12 nieuwe, zelfgeschreven nummers op geheel in Beatles stijl, onder de titel “Hereweg”. (Vrij naar Abbey Road.) Ook dit album werd zeer positief ontvangen en scoorde bijvoorbeeld zeer hoog als week-cd bij RTV Noord. Vrizze Wichter treedt niet op, behalve dan incidenteel tijdens theatershows van Alex Vissering of op TV Noord. De muziek is nog steeds leverbaar op cd en valt, net als Beatles muziek, regelmatig te beluisteren op Radio Noord. 

De Vrizze Wichter hebben plannen voor nieuwe cd’s.

                  Boven: hoesfoto’s “Hereweg”